2B Economie & organisatie
Leer je graag bij over ondernemen of wil je later zelf een ondernemer worden? Wil je alles weten over geld?
Samen met de leerkrachten en je klasgenoten onderzoek je elk deeltje van een onderneming om daarna zelf je eigen mini-onderneming op te starten. Je hoort authentieke verhalen van oud-leerlingen die heel graag hun (beginnende) onderneming komen toelichten in de lessen.
Kiezen voor Economie en Organisatie is kiezen voor een praktische richting. Je gaat met levensechte voorbeelden aan de slag, onderzoekt elk facet van een onderneming en leert zelf een onderneming organiseren.
- je eigen budget (zakgeld) en een gezinsbudget beheren;
- hoe omgaan met geld / bankkaarten / rekeningen;
- de wereld van ondernemen, kopen en verkopen leren kennen;.
- wat is de invloed van de consument op milieu en privacy;
- hoe informatie – en communicatietechnologie (ICT) gebruiken;
- de verschillende beroepen op de arbeidsmarkt ontdekken;
- de sociaal-economische actualiteit verkennen;
- ondernemingszin ontwikkelen;
- eigen project opzetten.
Naast de specifieke vakken komen er ook een heleboel algemene vakken bij, maar ook deze leggen een focus op ondernemen. Een les Nederlands over reclame en hun impact bijvoorbeeld.
Na dit tweede jaar stroom je verder naar het derde jaar Organisatie en Logistiek. Je gaat verder aan de slag met ondernemingen, alleen wordt hier de focus een beetje verlegd naar de logistieke kant van een onderneming.
In de derde graad kan je een keuze maken tussen verkoop of kantoor. Twee richtingen die nauw aansluiten bij de voorgaande jaren.