Onze partners

dilissen.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Infrastructuur

Moderne infrastructuur is een voorwaarde om leerlingen eigentijds op te leiden, met een blik op de toekomst.De Handelsschool beschikt over 13 PC-lokalen. 10 hiervan worden gebruikt voor de lessen informatica, boekhouden, dactylo,… De overige 3 staan ter beschikking voor ICT-opdrachten voor andere vakken. Elke leerling heeft een eigen toestel ter beschikking tijdens de les. Ook tijdens de middag is er een PC-lokaal voor de leerlingen geopend.


 
Nagenoeg alle lokalen zijn uitgerust met een PC en een smartboard of een projectiescherm en een lcd-projector. De leerkrachten kunnen tijdens hun lessen dus vlot gebruik maken van PowerPointpresentaties of didactisch materiaal van het Internet.Voor de wetenschapsvakken kan je terecht in 2 goed uitgeruste labo’s en een preparatielokaal.

Geschiedenis, handel, OPR, wiskunde, boekhouden, Frans, Engels, Duits en Nederlands hebben allemaal hun didactisch uitgerust vaklokaal. Verder heb je in de kantoorklas alle voorzieningen om de taken op een kantoor perfect te simuleren.In een groot atelier kunnen de leerlingen van de richting Winkelbeheer en etalage werken aan de inrichting van etalages en het ontwerp van materiaal hiervoor.De lessen LO vinden sinds schooljaar 2009-2010 plaats in onze nagelnieuwe sporthal die uitgerust is met de nieuwste materialen om allerlei sporten te beoefenen. Ook is er een ruime zaal met 5 tafeltennistafels.


 
In een prachtig ruimte bevindt zich de schoolbibliotheek. Tijdens de taallessen en middagpauzes kan je hier boeken ontlenen, in allerhande tijdschriften snuffelen of de krant lezen.Sinds schooljaar 2010-2011 is de speelplaats vernieuwd en aangepast voor rolstoelgebruikers. Het Europaplein met zijn mooie lindebomen en zitbankjes is een gezellige plek om te vertoeven.Tijdens de middagpauze kunnen leerlingen zich ontspannen op de speelzolder. Je kan er pool, biljart, tafeltennis en tafelvoetbal spelen.