Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Artikelen

Bezoek aan de Nikecampus

Op 20 november 2015 gingen de leerlingen en docenten van het 7e jaar ITG op uitstap naar Nike, een globale speler in  de productie, distributie en verkoop van sportkledij en materiaal. De campus van Nike te Laakdal is een prachtig voorbeeld van efficiënte en doelbewuste logistiek. We begonnen onze dag met een rondleiding doorheen de magazijnen. De grote groep werd in twee kleinere groepen ingedeeld. De ene kreeg de kans het apparelmagazijn  (kledij) te bezoeken, de andere groep footwear (schoenen). De begeleider probeerde de rondleiding logisch op te bouwen: van binnenkomende goederen, via stockage naar orderpicking en controle van de goederen. Vooraleer de goederen verzonden worden, worden ze eerst nog correct gelabeld en verpakt.
In de namiddag voerden we  een aantal logistieke spellen en opdrachten uit. Dit alles gebeurde in het LITC, het logistieke en innovatieve trainingscenter van de Nikecampus. Onder andere het belevingsmagazijn met orderpicking, replenishment en het verwerken van de documentenstroom mochten niet ontbreken in ons programma.
Het was een zeer leerrijke en aangename uitstap, die niet mogelijk was geweest zonder de medewerking van Nike en het LITC, waarvoor we hen graag bedanken!

Michel Eeman