Onze partners

vkwlimburg.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Zuiddag 2009

 Onze school nam op vrijdag 16 oktober a.s. deel aan de campagne van ZuidDag. Met dit project, waaraan 5 BI en 5 HA deelnemen, kregen jongeren een unieke kans om mondiale vorming concreet in actie om te zetten. Dit project kaderde perfect in het realiseren van de ‘VOET burgerzin’.

Het concept was eenvoudig. De leerlingen van 5 BI en 5 HA gingen op vrijdag 16 oktober a.s tijdens de lesuren één dag vrijwillig werken.

Lokale bedrijven, organisaties en particulieren boden 'werkplaatsen' aan, of de leerlingen gingen zelf op zoek naar een plekje. Lieze Severi (5 BI) kreeg zelfs de kans om een ganse dag samen te werken met Hilde Claes, de kersverse burgemeester van Hasselt.

Het inkomen dat onze leerlingen verwierven stonden ze af om een jongerenboerderij in Uganda op te richten. De jongeren uit Uganda kunnen met dit project enerzijds kennis, vaardigheden en ervaring opdoen in duurzame landbouw. Anderzijds kunnen de  jongeren voedsel produceren voor zichzelf en voor de verkoop, om zo een inkomen te verwerven.

Een kleurrijk bezoek van de Ugandese jongeren aan onze school ging aan de ZuidDag vooraf.