Onze partners

gheys.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Winkelbeheer en Etalage

In dit 7de specialisatiejaar leer je via de mini-onderneming de aspecten van een echte onderneming kennen. Je wordt aandeelhouder van jouw ‘ mini’, je kiest een naam, ontwerpt een logo, bepaalt het assortiment, organiseert de aandeelhoudersvergadering (met receptie), koopt je producten aan en verkoopt die in de winkel op school. Ook de administratie die hierbij komt kijken behoort tot het takenpakket van de leerlingen: vergaderingen, verslagen, boekhouding en voorraadbeheer. De inrichting van de winkel gebeurt ook door de leerlingen zelf.
Tijdens hun stage (donderdagnamiddag en vrijdag) trainen de leerlingen hun verkoopstalenten. Dit gebeurt in 2 verschillende winkels. Zo kun je op de arbeidsmarkt gegarandeerd met voldoende ervaring aan de slag.

Attest bedrijfsbeheer

Naast het diploma secundair onderwijs behalen de leerlingen ook het attest Bedrijfsbeheer. Dat is mooi meegenomen voor wie als zelfstandige een zaak wil opstarten.

Uitwegen

Heel wat leerlingen kunnen na dit jaar op hun stageplaats aan de slag of bieden zich aan op de arbeidsmarkt. Je behaalt nu ook het diploma secundair onderwijs.

3de leerjaar
Toegepaste economie/verkoop 6
Plastische opvoeding 2
Stage 11
Project algemene vakken 5
Frans 2
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Levensbeschouwing 2