Onze partners

gobo.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Kantooradministratie en Gegevensbeheer

Zou je graag ingeschakeld worden in de administratie van een groot bedrijf, een KMO of overheidsdienst ? Ben je iemand die in team kan werken en graag naast de administratieve taken ook een aantal praktische taken op zich wil nemen in een organisatie? Ben je iemand die liever “al doende leert” ? In de kantoorafdeling van het beroepsonderwijs vertrek je vanuit de praktijk om kennis en vaardigheden te verwerven. Je krijgt er een pakket boekhouden en informatica, Nederlandse handelscorrespondentie, Frans en Engels. In het 5de jaar leer je in een virtueel kantoor omgaan met offertes, facturen en bankverrichtingen en is er al een beperkte stage ingebouwd. In het 6de jaar wordt de stage uitgebreid naar anderhalve dag per week.
Na het 7de specialisatiejaar Kantooradministratie en Gegevensbeheer behaal je het diploma secundair onderwijs. Dit jaar is een vervolmaking, waarbij het accent ligt op het vlot werken met verschillende computerprogramma’s en op praktijkervaring (anderhalve dag stage per week). Door een uitbreiding van de economische vakken behaal je in dit specialisatiejaar ook het attest Bedrijfsbeheer, dat je toelaat om zelfstandig een zaak te beginnen.

Uitwegen

Na het 6de jaar kun je natuurlijk gaan werken, maar je staat steviger op de arbeidsmarkt met het diploma secundair onderwijs dat je na het 7de jaar behaalt. Dit diploma geeft bovendien toegang tot de Se-n-Se-opleidingen, die je in onze school kan volgen op het niveau van het technisch onderwijs. Je kan dan kiezen tussen Medico-Sociale Administratie, Polyvalent Bediende, Transport en Logistiek of Webdesign.
Zo heb je met een doorgedreven opleiding in de administratie heel wat mogelijkheden op de arbeidsmarkt en kan je een mooie beroepsloopbaan uitbouwen .

3de leerjaar
Kantoortechnieken/Toegepaste economie/Toegepaste informatica en dactylo 6
Stage 11
Project algemene vakken 6
Frans 3
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Levensbeschouwing 2