Onze partners

stichtingoo.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Informaticabeheer

In de richting informaticabeheer zit je niet toevallig: het is één van onze sterkste TSO-richtingen! Je werkt hier niet alleen met de standaardsoftwarepakketten voor tekstverwerking en rekenbladen. In deze opleiding maak je ook animaties, leer je een netwerk opzetten en bouw je al na enkele maanden een degelijke website. De klemtoon ligt op softwareontwikkeling, waarvoor logisch denken en een behoorlijke dosis abstractievermogen onmisbaar zijn. Wiskunde is ondersteunend voor de informaticatoepassingen, daarom verwachten wij een vooropleiding van minstens 4 uur wiskunde per week. Een juiste studiehouding en een flinke portie doorzettingsvermogen zijn vereist om de theoretische basis onder de knie te krijgen.

Attest bedrijfsbeheer

Naast het diploma secundair onderwijs behalen de leerlingen ook het attest Bedrijfsbeheer. Dat is mooi meegenomen voor wie als zelfstandige een zaak wil opstarten.

Uitwegen

De meeste leerlingen van deze studierichting volgen na het behalen van hun diploma met succes een bacheloropleiding informatica. Andere bacheloropleidingen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Uiteraard kunnen de leerlingen zich aanbieden op de arbeidsmarkt.

  1ste leerjaar 2de leerjaar
Programmeren 5 5
Webontwikkeling 2 2
Databanken 2 1
Hardware 2 -
Microcontrollers 1 -
Project 2 -
Netwerken - 2
Wiskunde 5 5
Stage 2 weken 2 weken
Bedrijfsbeheer - 4
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Levensbeschouwing 2 2