Onze partners

ao.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Boekhouden-informatica

Vanaf de derde graad kan je deze richting volgen. De klemtoon ligt uiteraard op boekhouden en informatica. In een virtueel kantoor leren de leerlingen de kneepjes van het vak en tijdens een veertiendaagse stage in een boekhoud- of verzekeringskantoor kunnen ze theorie toetsen aan de praktijk. Er is ruime aandacht voor wiskunde (een vooropleiding van 4 uur is wenselijk) en recht. Tijdens de taalvakken train je je communicatieve vaardigheden. Onderwijs in ondernemen dus in de ruimste zin want de leerlingen worden opgeleid voor een commerciƫle, financiƫle, administratieve of sociale loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector.

Attest bedrijfsbeheer

Naast het diploma secundair onderwijs behalen de leerlingen ook het attest Bedrijfsbeheer. Dat is mooi meegenomen voor wie als zelfstandige een zaak wil opstarten.

Uitwegen

Boekhouden-informatica biedt een algemene vorming waardoor leerlingen met succes hun studies verder kunnen zetten aan een hogeschool. Leerlingen kunnen na deze richting ook met succes een job vinden. Daarnaast kunnen ze hun tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt verhogen door een Se-n-Se-opleiding te volgen in de school. Polyvalent bediende, Transport en Logistiek of Medico-Sociale administratie behoren tot de mogelijkheden.

1ste leerjaar 2de leerjaar
Boekhouden, sociale wetgeving 6 -
Boekhouden, virtueel boekhoudkantoor - 6
Toegepaste informatica 6 2
Algemene economie - 2
Recht 2 -
Bedrijfsbeheer - 4
Wiskunde 4 4
Stage 2 weken 2 weken
Nederlands 3 3
Frans 3 3
Engels 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Levensbeschouwing 2 2