Onze partners

essers.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Secretariaat-talen

Zie je jezelf werken in een administratieve afdeling van een internationaal gericht bedrijf? Wil je je vlot leren uitdrukken in drie vreemde talen? Dan is deze richting iets voor jou. Je krijgt een brede maatschappelijke, sociale vorming met ruime aandacht voor bedrijfsbeheer, recht, buroticatoepassingen en (vreemde) talen. Je traint je communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Zowel in het 5de als het 6de jaar loop je stage. In het vijfde jaar doe je ervaring op op de administratieve dienst van een productieonderneming of overheidsinstelling, in het 6de jaar ben je werkzaam in de medische sector.

Attest bedrijfsbeheer

Naast het diploma secundair onderwijs behalen de leerlingen ook het attest Bedrijfsbeheer. Dat is mooi meegenomen voor wie als zelfstandige een zaak wil opstarten.

Uitwegen

Wie verder studeert heeft een goede basis gekregen voor een bacheloropleiding management assistant, rechtspraktijk, hotelmanagement, lerarenopleiding, personal assistant, … Leerlingen kunnen na deze richting ook met succes een job vinden. Daarnaast kunnen ze hun tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt verhogen door een Se-n-Se-opleiding te volgen in de school. Transport en Logistiek, Medico-Sociale administratie of Polyvalent bediende behoren tot de mogelijkheden.

1ste leerjaar 2de leerjaar

Toegepaste economie:
- Tekstverwerking
- Kantooradministratie
- Project
- Sociale wetgeving

6 -
Toegepaste economie:
- Tekstverwerking
- Medische administratie
- 4
Recht 2 -
Toegepaste informatica 2 2
Nederlands 4 4
Frans 4 4
Engels 4 4
Duits 2 2
Stage 2 weken 2 weken
Wiskunde 2 2
Bedrijfsbeheer - 4
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Levensbeschouwing 2 2