Onze partners

antrago.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Handel

De studierichting Handel bereidt je voor op een administratieve, commerciƫle en logistieke loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector.
In de tweede graad werk je in een virtueel kantoor waar je de theorie onmiddellijk kan omzetten in praktijk. In de derde graad doe je praktische ervaring op op de werkvloer tijdens twee stageperiodes van vier weken. Uiteraard is de kennis van het Nederlands, het Frans, het Engels en het Duits een absolute must in onze Euregio. Je traint je communicatieve vaardigheden en je oefent de specifieke handelstaal zowel mondeling als schriftelijk.
Attest bedrijfsbeheer
Naast het diploma secundair onderwijs behalen de leerlingen ook het attest Bedrijfsbeheer. Dat is mooi meegenomen voor wie als zelfstandige een zaak wil opstarten.

Uitwegen

De studierichting Handel vindt binnen de school een vervolg in de Se-n-Se-opleiding Polyvalent bediende, Transport en Logistiek of Medico-Sociale administratie. Uiteraard kunnen de leerlingen zich aanbieden op de arbeidsmarkt. Gemotiveerde leerlingen kunnen op hogeschoolniveau nog een bacheloropleiding volgen.

1ste leerjaar 2de leerjaar
Toegepaste economie en boekhouden 8 5
Recht 2 3
Algemene economie - 2
Stage 4w 4w
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 3 3
Duits 2 2
Wiskunde 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Toegepaste informatica 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Levensbeschouwing 2 2