Onze partners

unizo.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Bezoek Luchthaven Bierset

Bezoek Luchthaven BiersetOp woensdag 13 januari brachten 7 KMO en 7 ITG een bezoek aan de luchthaven van Bierset (Luik).

Bezoek Luchthaven Bierset

 

 

Bij aankomst kregen de leerlingen een presentatie te zien over het groeiend belang van de luchthaven. In de jaren negentig deed Bierset nog niet aan commerciële activiteiten. Ondertussen is dit helemaal anders en is de commerciële activiteit fel gegroeid. De luchthaven bevindt zicht immers in de gouden driehoek waar 66% van het Europees vrachtvervoer plaats vindt. Elke nacht komen er pakjes uit heel Europa naar Luik, die 's morgens terug verdeeld worden. De luchthaven kan daarbij gebruik maken van een multimodale verbinding via de lucht, de weg en het spoor.

De leerlingen kregen toelichting bij de toekomstplannen van Bierset. Die zijn ambitieus. De luchthaven gaat haar belangrijkste start- en landingsbaan verlengen, kantoren en parking worden uitgebreid en er komt een nieuw station in de buurt, dat enkel voor vrachtvervoer zal gebruikt worden.

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen ook een duidelijk beeld van een luchthaven in werking. Ze maakten kennis met het landen van de ‘narrow bodies’, het taxiën door een ‘follow me’, het lossen van de Unit Load Devices (ULD), …  

Klik hier voor een paar sfeerbeelden