Onze partners

PXLbusiness.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Haven van Genk

Op woensdag 15 november waren onze leerlingen van Se-n-Se T&L te gast in de haven van Genk.
Als men aan het woord haven zegt, denkt men gewoonlijk aan zeehavens zoals de haven van Antwerpen. De plaats waar grote containerschepen en tankers van overal ter wereld aanmeren om goederen te laden en/of te lossen. Maar er zijn ook havens in het binnenland te vinden. In deze haven zie je geen zeeschepen, maar hun kleinere neefjes: de lichters of binnenschepen. Deze binnenschepen vervoeren de goederen die van de grote zeehavens komen via de rivieren en kanalen tot aan deze bargehavens.
Het kloppend havenhart voor de binnenvaart in Limburg vindt men in Genk. In deze haven worden er niet enkel containers behandeld, maar ook grondstoffen zoals ertsen,… vinden langs deze haven hun weg naar de verschillende bestemmingen in het binnen- en buitenland.
Portaalkranen en reachtrucks nemen de zware containers op alsof het legoblokjes zijn en laden en lossen deze van de binnenschepen. Na binnenschepen worden er ook vrachtwagen en treinstellen in deze haven ingezet om de logistieke honger van Europa te stillen.
Tim Thomassen