Onze partners

essers.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

5bso spoorde maandag 6 juni naar ‘t Stad

Antwerpen is qua inwonertal de grootste gemeente van België. Leerlingen uit de 2de graad bezoeken er jaarlijks de Antwerpse Zoo, de leerlingen uit de 3de graad bezoeken in de week van de burgerzin het diamantcentrum en de wijk van de Joodse gemeenschap, de Turkse, Marokkaanse en Chinese wijk en in het derde trimester staan steevast straten en pleinen op het dagprogramma.
De hoofdstad van de gelijknamige provincie biedt immers een fantastische ervaring van cultuur, architectuur, mode, gastronomie en shopping. En laat dat laatste nu net de hobby zijn van heel wat jongeren in 5bso.
De Grote Markt, met het stadhuis en de verscheidene gildehuizen; de Meir, de winkel- wandelstraat die de oude stad met het station verbindt; de Stadsfeestzaal, het recentste winkelcentrum van de stad, met z’n exclusieve winkels en z’n zwevende champagnebar, maakten veel indruk op onze 18-jarigen.
Moet ik dan nog zeggen dat de Nationale straat met z’n grote Belgische modeontwerpers erg populair was? De selfies logen er niet om!

Gertie Leenders