Onze partners

dilissen.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Handelsschool beste Limburgse stageschool

Zowat 500 personen verzamelden op donderdag 26 mei in Kinepolis Hasselt voor de 13e editie van de StageAwards. Dit initiatief van VOKA-Kamer van Koophandel met steun van de provincie Limburg zet jaarlijks de beste stagiairs, stagescholen en stagebedrijven in de kijker.

De Provinciale Handelsschool Hasselt die elk schooljaar meer dan 300 leerlingen stage laat lopen in tal van Limburgse bedrijven mocht op dit evenement niet ontbreken. Assine Ibrahim (7KAG), Mounia Azzouz (7T&L) en Hoebrekx Inne (6OPR) werden genomineerd als beste stagiair.

Groot was de verrassing toen bleek dat van alle genomineerde scholen onze school tot beste Limburgse stageschool werd uitgeroepen. Het waren de Limburgse bedrijven zelf die onze school voordroegen voor deze prestigieuze titel. In hun aanbeveling naar de jury beklemtoonden ze de optimale samenwerking tussen de Provinciale Handelsschool en de stagebedrijven, de inzet van de stagiairs en de degelijke opvolging van deze laatsten door de stagementoren van de school.

Directeur Annaert mocht de StageAward in ontvangst nemen.

Erik Gerits, gedeputeerde voor Economie, benadrukte in zijn toespraak dat kwaliteitsvolle stages bijdragen tot een betere aansluiting tussen de opleiding van jongeren en de behoeften van de Limburgse arbeidsmarkt. Stages zijn immers het middel bij uitstek om jongeren ervaring te laten opdoen. Hierdoor kunnen ze later  alvast een sterkere positie  innemen in hun zoektocht naar een gepaste job.      Bekijk de foto's