Onze partners

unizo.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Interscolaire uitwisseling

Het schooljaar 2014-2015 was er eentje van vele uitstappen. De belangrijkste excursie voor 6 kantoor was ongetwijfeld de unieke tweedaagse interscolaire uitwisseling met leerlingen uit de scholen LVO Parkstad Nederland en het Paul Julius Reuter Berufskolleg Aken.
In het eerste luik dompelden wij alle leerlingen onder in alles wat met de herdenking van WO I te maken had. We schuimden een groot deel van de westhoek af en werkten aan onze onvergetelijke ontmoeting met onze anderstalige leeftijdsgenoten.
De Nederlanders nodigden onze sportieve leerlingen uit om in een high tech sporthal een vriendenwedstrijd te komen voetballen.
Het derde luik kwam er vorige week aan. De Duitse leerlingen hadden onder het waakzaam oog van een gerenommeerde Nederlandse cameraman, alle activiteiten gefilmd, gemonteerd en verwerkt tot een prachtige documentaire met de toepasselijke titel ‘Van vijanden vrienden’. We werden uitgenodigd als VIP op de première van dit hoogwaardig eindproduct. Te midden van de journalisten van de plaatselijke pers en tal van genodigden, zaten onze zesdejaars te blinken. Van op rij één keken ze naar zichzelf als spilfiguren in de film als summum van deze interscolaire samenwerking.
Niet iedereen kan later vertellen dat hij als 18-jarige leerling acteerde in een documentaire gelinkt aan zulk hoogstaand geschiedkundig feit.   Bekijk de foto's

Gertie Leenders