Onze partners

arcese.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Belfair-beurs in Gent

Op 25 tot 27 februari 2015  hebben wij, de leerlingen van 6bi, deelgenomen aan een beurs van oefenfirma’s. Gedurende een gans schooljaar hebben wij gewerkt in een oefenfirma. Tijdens de uren van bedrijfsbeheer baten we een computerwinkel uit en tijdens de uren boekhouden doen we de boekhouding van een aantal andere oefenfirma’s. In Gent werd er ijverig verkocht en gekocht. Alleen de producten en het geld waren virtueel, de rest was allemaal echt. De organisatie, de verkoop, de contacten met andere oefenfirma’s en de administratieve verwerking waren enkele van de vele aspecten van het handeldrijven tijdens deze beurs. Dit jaar waren er op donderdag 102 en op vrijdag 100 oefenfirma’s ingeschreven. Meestal waren het Belgische oefenfirma’s, maar er waren ook deelnemers uit Roemenië, Bulgarije en Oostenrijk. De Amerikanen (2 oefenfirma’s) hadden afgezegd wegens de geldende terreurdreiging in België.
Ieder jaar gaan een aantal mystery guests rond om de werking van alle standen te beoordelen. Vier oefenfirma’s vielen in de prijzen. Dit jaar wij ook, totaal onverwacht. De organisatie Adecco gaf ons haar prijs omwille van “de passie, de customer focus en de teamspirit”. Wij wisten dat we een goede groep hadden en de sfeer aan onze stand was zeer professioneel. Dus 6 boekhouden-informatica verdient een dikke pluim!!
Vermits we in Gent waren, hebben we gedurende een dag deze stad leren kennen: een rondwandeling (met gids), een avondwandeling, enkele cafeetjes en goed eten in een goed hotel. Kortom het was een mooie herinnering met een fijne klas.