Onze partners

antrago.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Nu ook in 4 Handel gratis laptoponderwijs

 Een school met draadloos internet, een uitgebreid computernetwerk en ruime aandacht voor ICT-toepassingen mag zeker de nieuwe trend van het laptoponderwijs niet uit het oog verliezen.

Sinds één jaar kunnen alle leerlingen van het derde jaar Handel in de klas volledig gratis gebruik maken van een laptop. Vanaf september 2010 krijgen ook de leerlingen van het vierde jaar Handel die kans en op termijn zullen ook de leerlingen van Informaticabeheer en Boekhouden-Informatica een volledig gratis notebook ter beschikking gesteld krijgen.

Laptops in het onderwijs bieden heel wat meerwaarde. Leerlingen leren onder de sturende kracht van hun leraren omgaan met moderne technologie.

Internet in de eigen klas biedt jongeren toegang tot de meest actuele informatie. Met hun notebook kunnen ze meetkunde inoefenen, simulaties uitvoeren, … Via het internet kunnen ze een didactisch filmpje van YouTube bekijken, een virtuele wandeling in een museum maken, gegevens uitwisselen, e-mailen, Smartschool gebruiken, …

Deze vernieuwende vorm van onderwijs is niet alleen op kennisoverdracht gericht. Jongeren verwerven ICT-vaardigheden, leren probleemoplossend denken en leren samenwerken in groep. Allemaal belangrijke troeven die straks de overstap naar het hoger onderwijs heel wat vlotter doen verlopen.